Chester Zomerschool 2017

Beste Aikidoka’s,

Over 3 maanden is het weer zover! Eind augustus wordt de jaarlijkse Summer School georganiseerd door de British Aikido Federation (BAF) in Chester (West-Engeland). Al jaren komen we van Ryushinkan naar Engeland om een week lang aikido te trainen onder begeleiding van de Japanse leraar uit Hombu Dojo, Kanetsuka Sensei, Holland Sensei en de meest seniore sensei’s binnen en buiten de BAF. Naast training ligt de nadruk ook op het sociale aspect binnen aikido, namelijk het weerzien van vrienden en bekenden uit binnen- en buitenland.

 

Hoe ziet zo’n week eruit?

Het begint voor velen al in het najaar, wanneer de nieuwe data voor de komende Summer School gepubliceerd worden. En dan de site in de gaten houden om te zien wanneer de boekingen beginnen! Het wordt voorjaar; de voorbesprekingen in onze dojo, welke leden gaan er dit jaar, wie komen er les geven? Heb je al geboekt? Hoe gaan we er naar toe? Samen reizen is hier een belangrijk onderdeel van. Een aantal gaat met het vliegtuig, terwijl een aantal steevast met een afgeladen auto de reis naar Chester aflegt. Contact leggen met onze vrienden in the UK begint ook al vroeg. Daar komen onze boekingen binnen en kunnen zij een onderkomen voor ons regelen. De organisatie en huisvesting is op de Universiteitscampus in Chester. Eenmaal aangekomen en ingecheckt ontvangen we de sleutels, kunnen we de huisjes inrichten en onszelf installeren. Zaterdag is vaak een off-program middagtraining, om de week officieus te starten. Zondag wordt het officiële startsein gegeven middels de eerste training van de week om vervolgens de zes dagen daarna vier tot zeven uur per dag aikido te trainen. ’s Avonds eten we samen of we gaan in de stad wat eten. Je bent zelf vrij om te gaan en staan!

 

Wat levert het je op?

Veel! Naast ontwikkeling en nieuwe inzichten in je eigen aikido, leer je nieuwe mensen kennen. Je plaatst jezelf in de mogelijkheid om te socializen met oude bekenden en goede vrienden. Je leert de mensen van je eigen dojo beter kennen. Vaak gaan we op woensdag de stad in met een groep, om wat te relaxen en hier en daar wat te drinken. Kortom: Een week met een goede balans tussen in- en ontspanning!

 

Hoe:

Opgeven kun je door de booking-procedure op de website van de BAF te doorlopen.

 

Vragen kun je kwijt aan jouw sensei en de yudansha van je eigen dojo.

 

BAF Summer School 2017: zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus 2017

Chester 2015