MINORU KANETSUKA SHIHAN

Minoru Kanetsuka Shihan is geboren in Tokyo in 1939. Kanetsuka Sensei begon met Aikido in 1957 als een leerling van de Takushoku Universiteit (Tokyo), als leerling van Gozo Shioda Sensei. In 1978 werd Kanetsuka Sensei technisch directeur van de Brittish Aikido Federatie. Bijna dagelijks geeft hij les in de Ryushinkan Dojo´s in Londen. Verder is Kanetsuka Sensei technisch directeur van Aikikai Ryushinkan International. Kanetsuka Sensei is 8e Dan Aikikai Aikido.

Helaas is Kanetsuka Sensei op 8 maart 2019 van ons heengegaan.

Short Biography of Minoru Kanetsuka, Shihan, 8 Dan (Aikikai Foundation, Tokyo)

Video Kanetsuka Sensei (Vol. 1 & 2).

Volume 1 –  Aikido Essential Teaching Syllabus: From Beginner to Black Belt

Kanetsuka Sensei laat diverse technieken zien die wij voor de zesde en vijfde kyu moeten kennen. Ook komen de warming-up en het rollen/valbreken aan de orde. De video is Engelstalig, met ondertiteling van de technieken: veelal zijn het de Japanse termen, en die moet u weten voor o.a. het examen.

Dit is deel 1 van een serie van 3. Kanetsuka Sensei is van plan meer video’s te maken om zo alle examenstof tot en met Shodan de revue te laten passeren. De video is voor beginners en gevorderden, maar zeker voor degene die les geeft een must.

Volume 2 is er ook al en deze laat de vierde en derde kyu zien. Op deze band worden meer technieken getoond als in de eerste, o.a. doordat een techniek maar 1 keer wordt getoond links en rechts en dan de volgende techniek (in de eerste video wordt een techniek vaker getoond). Ook deze band is aan te raden.

Volume 3 moest nog volgen, maar Kanetsuka Sensei was zelf nog bezig eea uit te diepen.