Dr. Peter Goldsbury

Op maandag 14 maart krijgen alle studenten van de Ryushinkan een mogelijkheid om met een oude vriend van Sensei Hubert, dr. Peter Goldsbury, te trainen. De les begint om 18 uur en zal 2 uur lang duren. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. De les kost 15 euro voor niet Ryushinkan leden. Vergeet niet om je bokken en jo mee te nemen.

Locatie: On Campus 2-6, 8017 CA Zwolle
Windesheim, zaal 6

logo-0201Hieronder kunnen jullie iets meer over hem te lezen. De tekst is overgenomen van de website waar dr. Peter Goldsbury regelmatig op bezoek komt.

“Biografie Peter Goldsbury Sensei

Peter Goldsbury begon met aikido in 1970, toen hij studeerde aan de universiteit. Hij had al eerder over deze krijgskunst gehoord van een vriend, die in Frankrijk had gestudeerd, maar kon aikido pas zelf gaan beoefenen toen een Japanse 3e danner als gaststudent kwam studeren aan de Sussex University. De lessen bestonden uit ukemi, basis waza, wapentraining (bokken, jo, tanto) en veel crosscountry over de heuvels rond de universiteit. Sommige van zijn vrienden waren fanatieke lopers en vormden een ‘marathon’ groep. Hij gebruikte het lange afstand lopen als ademhalingstraining.

Nadat de Japanse student terug naar Japan ging, moest Peter Goldsbury een manier vinden om deze kleine groep in stand te houden en reisde naar Londen, om te trainen met andere leraren, met inbegrip van een Japanse leraar genaamd Kazuo Chiba. Na een periode in de Verenigde Staten, als een student aan de Harvard University, trainend onder een schoolvriend van Chiba genaamd Mitsunari Kanai, keerde hij in 1975 terug naar Londen om zijn Ph.D. te voltooien. Peter Goldsbury vervolgde zijn aikidotraining in de Ryushinkan Dojo, geleid door Minoru Kanestuka. Nu een yudansha, raakte hij betrokken bij het aikido in Nederland na een ontmoeting met Peter Bacas. Peter Bacas wilde een onafhankelijke aikido organisatie in Nederland vormen en uiteindelijk werd de technische leiding van deze organisatie doorgegeven aan Minoru Kanetsuka en zijn universiteit senior, Masatake Fujita.” Volledige tekst te vinden op Aikido Kenshukai Nederland.