Zomerschool in Polen

Het zit er weer op, de zomerschool georganiseerd door Piotr Borowski, onder leiding van sensei Piotr Borowski en sensei Hubert van Ravensberg. Voor 21 jaar is deze zomerschool nu actief en op een aantal jaren na is sensei Hubert telkens betrokken geweest bij alle edities. Het is goed om te zien dat ook (een aantal van) zijn leerlingen nu deelnemen aan deze zomerschool, in de prachtige omgeving van Szklarska Poreba.

Vanuit Ryushinkan waren sensei Hubert en zijn leerling, Peter, met hun gezinnen de volle week aanwezig. Later, op woensdag kwamen Frank en Simon in de nacht aan om de laatste helft van de zomerschool mee te trainen.

De trainingen begonnen in de ochtend met aikido lessen en werden vervolgd door het ontbijt. Hierna werd een jo- en/of bokkentraining gegeven om het ochtendprogramma af te ronden. De middag was vrij te besteden. Om meer van de omgeving te zien werd dagelijks een wandeling gemaakt of werd de stad ingegaan om naast de trainingen ook op persoonlijk vlak met elkaar te socializen.

Na de avondtraining en de laatste maaltijd kon ontspanning gezocht worden in de lokale kroeg, of in de accommodatie zelf.

De zomerschool van Szklarska Poreba was een geslaagd seminar. Op naar de volgende en wel over drie weken: dan gaat er weer een delegatie van onze dojo naar Chester!

 

<SZKLARSKA POREBA IN THE PICTURE>

 

Vragen of opmerkingen: deze kun je kwijt bij jouw sensei of de yudansha binnen de dojo.